Wallander och Gattzén

Anländer en dag förtidigt för att förbereda min utbildning nere på Mossbylund nere i Skåne. Behöver lite luft innan jag börjar förbereda morgon dagen. Går ner till havet och slås av hur vackert det är här nere. Mankell viste vad han gjorde när han letade miljö till sina böcker. R.I.P. Hoppas man springer på Herr Wallander tänker jag när jag går där nere vid havet denna vackra oktober dag. Just då och just där kunde jag tänka mig att få vara med på filmduken men icke inget filmteam syns till. Sätter mig på en ilandfluten stock och ser alla flyttfåglar som är på väg söder ut. Konstaterar att min kamera gott sönder får väl införskaffa mig en ny inför mitt stora äventyr nästa år. Då ger jag mig iväg för att fotografera på en av världens vackraste platser. I den bästa av världar blir det en utställning med motiv från andra sidan jorden. Jag vill inte längre skjuta på den resan tiden går och att inte göra det man länge önskat ligger inte för mig.