Urban Gattzén

Med dessa ord hälsades vi välkomna för några år sedan när vi blivit bortbjudna för första gången till en familj vi just lärt känna. Självklart kom följdfrågan ! Varför? Då berättade dom en massa olika händelser som skett genom åren och jag förstod att katten var folkskygg utöver det vanliga. När vi slog oss ner i soffan och tog en fördrink hoppade katten upp i mitt knä, jag blev överraskad men satt lugnt kvar. Kvinnan som varit i köket kom in i rummet men blev stående i dörröppningen och gapade stort. Detta har aldrig hänt sa hon och var lite chockad till saken hör att jag är inte överförtjust i katter mer en hund person. Har man en katt i knät så börjar man ju självklart att klappa den och det gick bra utan problem. Sedan intog vi en god middag men återvände till soffan efter avslutad måltid. Då bytte jag plats men katten hoppade upp i knät igen, vid två tillfälle gick den ut under kvällen men kom hela tiden tillbaka. Detta har jag funderat mycket kring utan att förstå hur det kunde ske. Någon klok person som kan ge en förklaring?