Urban Gattzén

Ett uttryck vi hör ofta och inget jag tänk djupare kring förrän igår. Jag hade möte med en ung entreprenör om hennes uppfinning och planer kring lansering mm. Vi har träffats vid fler tillfällen men just igår på väg hem slog det mig när jag reflekterade över vårt möte. Hennes skaparglädje är nyckeln till en väg till välmående. Man inte bara gör något utan man skapar samtidigt kanske är detta något alla vet men för mig blev det först igår glasklart. Senare på eftermiddagen träffade jag en senior på en vacker golfbana för en lunch i solskenet.

När vi satt och reflekterade över eventuellt samarbete i framtiden tog han upp några exempel som han prövat med andra seniorer. Han berättade att det gav väldigt lite för man skapade inget utan bara sågs trots att syftet var att skapa. Då såg jag en stor skillnad mellan ungdomar som skapar och vi som tappat den förmågan med åren. Varför avtar skapar glädjen hos många med åren? Vi är själva ansvariga det vet jag men hur kan man göra för att bibehålla den? Kanske är det som med kärleken den förändras med åren och vi får hela tiden jobba med den. För övrigt var mötet trevlig och den flygande Jakoben smakade utmärkt. min nyvunna vän och jag ska ses igen och spåna vidare på ett projekt tillsammans vi klickad som man säger.

När jag senare på eftermiddagen kom hem låg ett mail från möte på morgonen med en sammanfattning och ett nytt datum för vårt nästa möte. Det ser jag mycket framemot att med hennes skaparglädje bli påmind om att min egen inte ska slå sig till ro.

Tack Elin !


Liknande inlägg: