Min dag i Göteborg lider mot sitt slut två spännande möten det sista med en författare på Espresso House.Nya möten ger så mycket energi och man ser möjligheter som öppnar dörrar man aldrig sett.Jag går mot mitt tåg då kommer en kvinna fram till mig och frågar om tåget till Halmstad.Efter som jag själv ska till Falkenberg så var det lätt att visa henne rätt tåg.Jag går ombord hon följer efter trots att där är nästa helt tomt väljer hon sätet mitt emot mig jag hjälper henne med väskan och slå mig ner.Hon ler stort säger tack och plockar fram två mobiltelefoner ringer och pratar engelska i den ena och vad som ska visa sig Kenyanska i den andra.När hon lagt på börjar hon prata med en glöd och inlevelse som griper tag i mig. Det visar sig att hon tävlat i maraton för Kenya tills hon var 30 år idag 53 år gammal jobbar hon med en organisation som heter Grandmother.  Dom jobbar med föräldralösa barn vars föräldrar dött i aids. Hon tar fram ett visitkort men det visar sig att hon bara har ett kvar så åker det ner i väska igen. Hon berättar att hon varit i Bryssel i tre veckor där hon håller på att bygga upp en Belgisk Grandmother organisation. Sen gör hon tummen ner över besvikelsen att Kenya bara tagit ett guld i London. Förmodligen ses vi inte någon mer gång men jag kommer att minnas hennes glöd och driv i att få hjälpa dom utsatta barnen.

 


Liknande inlägg: