Urban Gattzén

Hade ett ärende igår till Teliabutiken nytt modem snabbt in och hämta max 5 minuter i min värld, jo tjena ! Butiken full av människor jag ser snabbt att detta kommer att ta sin lilla tid bara att gilla läget och andas lugnt. Studerar och reflektera över personerna som finns i butiken. Börjar små snacka med killen jämte mig han har BARA en liten fråga och har stått och väntat i 20 minuter han står 10 till sen ger han upp och ger mig sin kölapp!

När min blick letat runt i butiken finner jag mitt fokus en man som bryter på amerikanska och är född 1929 och är jävli.. irriterad på sitt mobila bredband. Han har lagt sin vinterjacka på golvet kopplat upp sin laptop och får det inte att fungera. Expediten gör ett strålande jobb hennes bemötande är från den högre skolan all heder åt henne. Mannen som heter Stanley vill också ha en ny mailadress  det har han blivit lovad. Efter ett tag förstår jag att han inte lyssnar på vad expediten säger utan upprepar sina frågor hela tiden.

Jag får en flashback av Melker i Vi på Saltkråkan för han har en träningsoverall på sig och ser så där fin ut som en morfar i alla filmer med lyckliga slut. När hon för 7:e gånge berättar att supportavdelningen från Telia skall ringa honom lyfter han blicken och säger dom skulle ringt igår men då var jag inte hemma.

Då går det uppför mig att han varit inne flera gånger tidigare. Jag börjar fundera på hur svårt det är för många med all teknik och har man då ingen nära som kan hjälpa så är man chanslös. Tillslut tar han upp jackan och packar ner sina saker för att bege sig hem för nu kommer dom att ringa igen 16.30 lovade expediten.

Står och betraktar honom när han kliver ur affären ser hur han har sina tankar kvar på det olösta problemet ögonen är upptagna och han knallar iväg med bestämda steg. Han är säkert tillbaka på måndag för ingen tekniker i världen kan hjälpa denna man över telefon.


Liknande inlägg: