Urban Gattzén

För många år sedan kom det en engelsman till företaget där jag jobbade. Jag skulle under några dagar visa honom runt och se till att han trivdes och hade det bra på sitt besök. Vi kom bra överens och han berättade gärna om sina erfarenheter och sin tuffa väg till att bli europachef jag lyssnade tålmodigt och ställde frågor. Så kom han att prata om blommor och helt plötsligt fanns det bara det att prata om och inget annat. Vi såg en massa lupiner i en vägren och han sa att lupiner fanns i dom flesta engelska trädgårdar och han älskade den blomman. Då flikade jag in med att i Sverige ser dom flesta lupinen som ett ogräs oj oj oj något hände med min vän han blev som förbytt nästan lite religiös i ögonen. Så från den dagen är inte lupinen ett ogräs i mina ögon det lovade jag honom dyrt och helig. Det är det enda jag kommer ihåg från våra dagar och varje gång jag ser en lupin tänker jag på min engelske vän och ler lite för mig själv.