Urban Gattzén

När vi bytte till vintertid är det dags att hänga ut fågelautomaterna på baksidan av huset. En tradition jag haft ända sedan vi flyttade in i huset. Mitt intresse för småfåglar har alltid varit stort inte för att jag kan så många vid deras namn utan för deras sällskaps skull. Runt 07.00 hör jag hur dom kommer fram och börjar äta deras sång är ljuvlig och jag fylls av positiv energi. Jag ställer mig vid fönstret och ser deras aktivitet och tittar på dem en stund. Är övertygad om att dom vet att jag tittar, ibland ligger jag bara och lyssnar det är obetalbart. Dom markerar när något tar slut, ja så är det då sätter dom sig på fönstebläcket och kvittrar. Jag hör deras små fågelfötter trippa mot plåten för att dra min uppmärksamhet till sig. När jag kikar ut flyger dom till den automaten som är tom.

Många vaknar av en väckarklocka, ett sms eller ett inkommande mail då är man direkt inne i tempot som är högt och man är påpassad. Varför inte slå av all elektronik när man går och lägger sig och ge sig själv en stund med ro det första stunden när man slår upp ögonen. Vi måste ge oss mer tid till att hinna landa och vara med oss själva. Vårt beteende skickar vi vidare på våra barn som enligt alla undersökningar sällan eller aldrig stannar upp.


Liknande inlägg: