Förra veckan när jag skulle tanka så stod där redan en farbror vid den ena pumpen så jag nickade till honom när jag klev ur bilen. Han nickade tillbaka och log han var säker närmre 80 och hade keps det hade jag med så kanske kände han en samhörighet, vad vet jag. Jag gjorde klart med bensinkortet och satte in munstycket och satte på autofyllning. Gick en bit ifrån då jag visste det skulle ta en stund då bilen i stor sett var tom på soppa.

Kollade in farbrorn han såg ut som en morfar en riktig mysig gammal man som strålade av värme och kärlek. Funderade om han hade barnbarn och att dom i så fall var väldigt lyckligt lottade. Så small det till min bil var full med bränsle så jag gjorde mig klar för att åka vidare. Då slog det mig farbrorn stod och tankade när jag kom och höll fortfarande på min bil var mycket större och hade svalt 70 lite hans bil var mycket mindre och tog max 30 liter han borde vara klar. Jag gick fram och frågade om det krånglade för honom eller om han behövde hjälp. Det ville han gärna så jag tog över uppgiften men det hjälpte inte det hade bara kommit in 4-5 liter och jag fattade inte var felet var.

Nu började uteslutnings metoden var den redan full nej, kunde soppan i pumpen vara slut ? Vi stod länge och väl och diskuterade han log hela tid hans glada ögon värmde och gjorde att man blev glad. Till slut sa jag sätt i kortet igen så får vi pröva om den hängt sig då sa han jag har inget kort ! -La du i kontanter, frågade jag   -Ja svarade farbrorn -Hur mycket, frågade jag ! 60 kronor sa han med ett leende !! Då har du fått dina 4 liter sa jag. Har jag sa han och log, Ja det räcker en stund sa han och nicka till och tackade för hjälpen.

Urban Gattzén