Urban Gattzén

Fick tipset av kursmedlemmarna att ta bilen ner till Alestenar för att hämta in lite ny energi och fotografera. Jag kan säga att jag inte blev besviken en av de vackraste platser jag varit på här i Skåne. En historiskplats på många sätt men framför allt gudomligt vacker. Ett ställe som är fullt av turister under säsongen men inte idag där var stilla och sensommar känslan när det är som bäst. Väl framme efter en stunds klättring låg den där stor och magnifik skeppssättning med anor från 400-900 e Kr.

På plats finns redan ett äldre par, dom är från Västerås visar det sig och berättar att det finns likadana skeppssättningar där dom kommer ifrån. Vi konstarerar det finns många vackra platser att beskåda nere i Skåne, själva skall de vidare åt Kivik hållet jag önskar dem trevlig resa.

När jag så tills sist är jag helt själv bland stenarna får jag min stund till energi påfyllnad och återhämtning. När jag sakta och säkert kommer tillbaka och slår upp ögonen är jag inte själv.

Skeppssättningen är full med kor ja ni läste rätt kor vart jag såg. Igår en hund och idag kor måste ha någon betydelse men jag känner inte in den kanske någon vet. Smyger mig sakta bort från platsen och lämnar kossorna i fred. När jag närmar mig hamnen där bilen står ser jag två män som med bestämda steg går längs ut på piren med fiskespö.  Varför låter jag inte fiskegrejorna ligga i bilen hade en sådan står lust att också ställa mig och fiska en stund men det får bli en annan gång.


Liknande inlägg: